top


Konspektai.com > Vadyba > Verslo etikos samprata
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Verslo etikos samprata. Referatas

(Vadyba. Referatas, 17 puslapių, 25kB)
Darbe esantys žodžiai: Tai tik menka dalelė klausimų, į kuriuos verslo etika stengiasi rasti atsakymus. Kadangi pati verslo etikos, kaip srities, prigimtis yra kontraversiška, tai nėra vieno universalaus jos nagrinėjamų klausimų sprendimo. Norint rasti atsakymą, reikia ne tik žinių, verslo funkcionavimo ypatumų supratimo, bet ir kūrybiškumo, gebėjimo analizuoti. Greičiau verslo etika stengiasi savaip susieti moralės koncepciją, atsakomybės suvokimą ir sprendimų priėmimą pačioje organizacijoje. Kitais žodžiais tariant, supažindinti su esamais požiūriais ir analizuoti savo bei kitų elgesį priimant sprendimus įvairiuose verslo situacijose, remiantis esamomis ir išpažįstamomis vertybėmis. Todėl daugelis autorių nesąmoningai sutampant jų požiūriams, teigia, kad pagrindinė verslo etikos nuostata yra etiškai veikti visuomenėje, ieškant tarpusavio naudos, bendradarbiaujant, plėtojant partnerystės santykius, vengiant apgaulės ir nesąžiningų veiksmų. Verslo etikos raida. Kaip jau buvo minėta, verslo etika yra palyginti nauja disciplina. Todėl siekiant geriau suprasti jos atsiradimo priežasti vertėtų apžwelgti šios krypties evoliuciją. Kadangi po II-jo pasaulinio karo verslas sparčiausiai vystėsi JAV, tai logiška, kad verslo etika atsirado ir lėmė sparčiausiai formuotis būtent ten. R. De George, amerikiečiu etikos profesorius išskiria šiuos etikos raidos etapus: Iki 1960 metu. Visi etiniai klausimai buvo diskutuojami teologu. Pagrindinis diskusiju objektas buvo teisingas užmokestis, dabartiniai santykiai bei kapitalizmo morale. Katalikų bažnyčia nagrinėjo socialinius etikos klausimus (darbuotoju teises, pragyvenimo lygi, bendrasias humanistines vertybes, pagalba vargstantiems). Protestantu baznycios atstovai nagrinėjo etikos problemas kylančias verslas. Nuo 1960 iki 1 Karinio - pramoninio potencialo didinimas ir su tuo susijusios problemos, iskele nemaza socialiniu problemu: aplinkos uzterstumo, nuodingu branduoliniu atlieku slepimo ir...
Vardas: Pranciška
Darbo pavadinimas: Verslo etikos samprata
Kategorija: Vadyba
Darbo tipas: Referatas
Puslapių skaičius: 17 [?]
Referato dalykas: Vadybos referatas
Parsisiųsta: 5 kartus.
Archyvo dydis: 25 kB
Bylos pavadinimas: verslo_etikos_samprata.zip
verslo_etikos_samprata.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

10
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: vertybes etika, kurybiškum, autoriu teise, Etikos samprata, humanistinė koncepcija, etikos problema organizacijoje, verslo teises, verslo teise, cg qfjai konspektai referatas verslo etikos samprata z xbt fiigot_tuzynusg=afqjcnf hpherxys_wblux pm uimqsig =bg h u_djbu nywynbd dq, tp search, vadybos etika samprata, verslo etikos samprata, teisės etika, verslo etikos etapai referatai, verslo etikos problemos organizacijoje, baznycia, atliekų problema, VERSLO ETIKA, verslo etikos klausimų lygiai, verslo etika teise, tp, etika samprata, verslo etika raida, verslo etikos referatai, vadybos etikos samprata, verslas samprata, verslo etikos problemos lietuvoje, verslo etikos paruostuke, verslo etika apibrezimas, verslo etikos prigimtis, verslo etika vadyboje, verslo etika paruoštukė, kūrybiškumo, vadyba verslo etika, verslo etika darbas, vadyba verslo etika, vadybiniai gebėjimai bei vadybos moralė ir etika lietuvoje, verslo samprata verslas, etika verslo, verslo etikos apibrezimas.

Paieška


bottom