top


Konspektai.com > Ekonomika > Prekybinės veiklos apskaita
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Prekybinės veiklos apskaita. Kursinis

(Ekonomika. Kursinis, 10 puslapių, 23kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Prekybinės veiklos esmė. Pardavimų apskaita. Valiutų kurso pasikeitimo įtaka pardavimams. Išvados. Literatūra. Įvadas. Kiekvienos įmonės apskaitos politika turėtų būti grindžiama bendraisiais apskaitos principais ir nustatyti pripažinimo kriterijus, įvertinimo būdus, grupavimą ir kitus specifinius principus ir jų taikymo procedūras. Apskaitos standartai sudaro galimybes įmonėms rinktis konkrečias apskaitos procedūras, todėl joms tereikia jas įteisinti tvarkomuoju vidaus dokumentu. Pardavimų, arba kitaip tariant, pajamų už produkcijos bei paslaugų pardavimą, apimties pasikeitimas - vienas aktualiausių kiekvienos siekiančios ar nesiekiančios pelno įmonės finansinės atskaitomybės rodiklių. Jam ypatingą dėmesį skiria tiek įmonės valdytojai, tiek ir išoriniai informacijos vartotojai - esantys bei potencialūs akcininkai, kreditoriai. Tai visiškai suprantama, kadangi nesuradus rinkoje savo produkcijos ar paslaugų pirkėjų, nepavyktų parduoti prekių, taigi ir uždirbti pajamų bei pelno. Be abejonės, pardavimų apskaita aktuali ir mokesčių institucijoms. Prekybos įmonių pagrindinės pajamos yra pardavimai. Nuo tikslaus pardavimo apimties registravimo praktikoje priklauso, kokios bus apskaičiuotos pardavimo pridėtines vertės, pelno ar kelių mokesčių sumos. Prekybinės veiklos esmė. Kiekvienos įmonės veiklos tikslas parduoti prekes ir iš to uždirbti pajamų bei pelno. Sąvoka: prekės reiškia ne tik tai, kas guli parduotuvės vitrinoje ar sandėlyje. Finansinėje apskaitoje prekėmis laikoma visa tai, ką pardavusi įmonė uždirba pajamas. Prekėmis laikoma taip pat ir klientams suteiktos paslaugos ir įmonėje pagaminta produkcija, skirta parduoti (ar jau parduota) tretiesiems asmenims. Prekių sąvoka apskaitoje. Parduoti skirta produkcija. Prekės. Paslaugos. Perparduoti skirtos prekės. Pagal teritorinį požymį išskiriama. Vidaus prekyba. Užsienio prekyba. Vidaus prekyba vyksta vienos tam tikros valstybės ribose. Tokia prekyba skirstoma į. Mažmeninę prekybą. Didmeninę...
Vardas: aurys
Darbo pavadinimas: Prekybinės veiklos apskaita
Kategorija: Ekonomika
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 10 [?]
Kursinio dalykas: Ekonomikos kursinis
Parsisiųsta: 1 kartą.
Archyvo dydis: 23 kB
Bylos pavadinimas: prekybines_veiklos_apskaita.zip
prekybines_veiklos_apskaita.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: finansine atskaitomybe, iso standartai, produkcijos apskaita, pardavimo keitimo, Pardavimu apskaita, pardavimai, Valiutų kurso pasikeitimo įtaka, imones pajamos, prekių apskaita, pardavimu apskaita aktuali prekyba, prekybines apskaitos politika, pardavimo politika, prekybines veiklos apskaita, apskaitos politika imoneje, pardavimu apskaita aktuali, apskaitos politika įmonėje, apskaitos politika, prekybinės veiklos apskaita.

Paieška


bottom