top


Konspektai.com > Teisė > Ekspertizės skyrimo procesas
Konspektai kursiniai referatai diplominiai

Ekspertizės skyrimo procesas. Kursinis

(Teisė. Kursinis, 26 puslapiai, 40kB)
Darbe esantys žodžiai: Įvadas. Teismo ekspertizės: sąvoka. Dalykas. Objektai. Metodika. Teismo ekspertai. Teismo eksperto teisės ir pareigos, atsakomybė. Ekspertizės skyrimo pagrindai. Ekspertizės skyrimo tvarka. 1Ekspertizės medžiagos pateikimas, klausimai ekspertui. Ekspertizės įstaigos ir eksperto parinkimas. Teismo ekspertizės aktas. Išvados. Summary. Literatūros sąrašas. Įvadas. Žmogus turi įgimtą savybę, polinkį klysti. Jis subjektyviai suvokia ir vertina faktus, įvykius, ilgainiui daug ką pamiršta, nesugeba, ar nėra suinteresuotas adekvačiai perteikti tai, ką žino. Atliekant nusikaltimų tyrimą labai svarbu surasti, paimti ir tinkamai įforminti nusikaltimo pėdsakus, daiktinius įrodymus, dokumentus bei juos visapusiškai ištirti, nustatyti jų ryšį su nusikaltimu ir reikšmę bylai teisingai ištirti ir išnagrinėti. Tiriant nusikaltimus ir nagrinėjant bylas teismuose kyla daugybė klausimų, į kuriuos atsakyti be reikiamų specialių mokslo, technikos, medicinos, meno ar amato žinių neįmanoma. Todėl tiriant nusikaltimus, nagrinėjant baudžiamąsias taip pat ir civilinias bylas atliekama daug bei įvairių rūšių ekspertizių, kurios yra viena iš efektyviausių mokslo ir technikos žinių panaudojimo formų. Baudžiamojo proceso teisės ir kriminalistikos doktrina, bylų tyrimo bei nagrinėjimo praktika ekspertų išvadas laiko patikimesniu įrodomosios informacijos šaltiniu nei liudytojų ar nukentėjusiųjų parodymus, nors Baudžianojo proceso kodeksas įroymų klasifikacijos pagal jų patikimumą ir nenustato. Kita vertus, Civilinio proceso kodekse preziujuojama, kad oficialieji rašytiniai įrodymai turi didesnę įrodomąją galią negu kiti rašytiniai įrodymai. Teismo ekspertų išvados nėra prisikiamos oficialiųjų rašytinių įrodymų kategorijai, tačiau šios specialiomis žiniomis grindžiamos išvados turi tą įrodomąją galią, kurią joms užtikrina mokslo galia. Jeigu teismo ekspertų metodai yra aprobuoti, ekspertai yra kompetentingi ir...
Vardas: Eglė
Darbo pavadinimas: Ekspertizės skyrimo procesas
Kategorija: Teisė
Darbo tipas: Kursinis
Puslapių skaičius: 26 [?]
Kursinio dalykas: Teisės kursinis
Parsisiųsta: 3 kartus.
Archyvo dydis: 40 kB
Bylos pavadinimas: ekspertizes_skyrimo_procesas.zip
ekspertizes_skyrimo_procesas.zip
Norėdami parsisiųsti bylą siųskite SMS trumpuoju numeriu 1679 su raktažodžiu DJP. Tai jums kainuos 0.87 EUR. Gautą į telefoną SMS raktą įrašykite į auščiau esantį laukelį.
Atsiskaitant per banką spauskite: čia.
Jei norite parsisiųsti nemokamai spauskite čia.

0
0
Pranešti apie netikslumus Pranešti apie netikslumus
Su darbu susiję žodžiai: eismo įvykių tyrimo metodika, klausimai, tyrimo metodai, kriminalistikos, civilinio proceso teise, teismo medicinos, kriminalis, ekspertizes skyrimas baudžiamojo proceso kodeksas, rasytiniai irodymai kursinis, skyrimo procesas, ekspertize, turi didesnę įrodomąją galią baudžiamojo poceso kodeksas.

Paieška


bottom